Versneller van zorginnovatie

Ontregel de zorg, verminder de administratieve last in uw organisatie

Medewerkers zijn veel tijd kwijt met registraties die gedaan worden. Sommige zijn zinvol, sommige niet. De vraag die met regelmaat opkomt is of dit nu niet anders kan.

Ja dat kan. 
Onderzoek en praktijkervaring laten zien dat een deel van de registraties onnodig is. Men doet dit omdat men denkt dat dit moet, omdat het eerder zo ging of omdat men denkt dat dit nodig is voor de familie van de bewoner of patiënt.

Dit heeft zijn weerslag op processen en ECD-inrichting in de organisatie, die hierdoor ook weer dwingende kaders voor registratie vormen. En dat heeft een negatieve invloed op het werkplezier van de zorgprofessional.

Dat kan anders.
Zuinige en zinvolle registratie als maat, waardoor personeel minder tijd kwijt is met registraties en meer werkplezier ervaart. Ondanks vele geslaagde voorbeelden blijft administratielast een hardnekkig verschijnsel. Daarom is er komend jaar een subsidie voor projecten gericht op reductie van administratieve last, zie https://www.dus-i.nl/subsidies/ontregelprojecten-zorgaanbieders

Wilt u hier meer over weten?
Neem contact op voor een vrijblijvend gesprek met een van onze adviseurs: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

tB2019 logo kleur wit