Benchmark

Innovatiekracht in beeld

Als versneller van innovatie in de zorg willen wij weten waar digitalisering van de zorg staat, voordat we gaan versnellen. In 2018 voerden we daarvoor een benchmark in de gehandicaptenzorg uit. Vanwege het enorme succes hiervan, besloten we een jaarlijkse benchmark uit te voeren per zorgsector. Hiermee brengen we samen met de deelnemende zorgorganisaties de innovatiekracht, aanpak en succesfactoren van digitalisering per sector en voor uw organisatie in beeld.

Maar dit in beeld brengen van de huidige stand van zaken rondom digitalisering in uw sector, is natuurlijk pas het begin. Met deze resultaten wilt u – en willen wij – vanzelfsprekend aan de slag. Daarvoor bieden wij vier opties aan:

Lees meer over de benchmark in de gehandicaptenzorg

Image

Het basisrapport

In 2018 heeft tBureau een benchmark uitgevoerd voor de gehandicapten zorg. Hier kunt u het resultaat bekijken. 

Wilt u meedoen aan de benchmark? Bent u een zorgvernieuwer? Kies hieronder de  manier waarop u wilt deelnemen en wij regelen het samen met u. 

tBureau Benchmark

Benchmark

Gratis

U wilt weten met wat voor innovaties collega’s in uw sector bezig zijn. En natuurlijk ook hoe u het zelf doet. Daarvoor vult u een vragenlijst in en ontvangt u ons benchmark rapport dat laat zien wat er gemiddeld gebeurt in uw sector.

 • Vragenlijst
 • Benchmark rapport

 

tBureau Benchmark

Positioneren

€ 750

U wilt het benchmark rapport ontvangen, maar ook kunnen zien hoe uw organisatie zich positioneert in de markt. Dan is deze optie voor u: in het benchmark rapport ziet u dat wat u heeft ingevuld terug in onze grafieken. Zo ziet u bijvoorbeeld wat iedereen doet, maar u zelf blijkbaar niet. Of andersom.

 • Vragenlijst
 • Benchmark rapport
 • PLUS organisatie specifiek rapport met positionering

 

tBureau Benchmark

Databank

€ 2.950

Binnen deze optie krijgt u toegang tot alle antwoorden die gegeven zijn (geanonimiseerd). U ziet met welke technologieën anderen werken. Zo kunt u zelf met de resultaten analyses maken om daar uw beslissingen met betrekking tot zorginnovatie en digitalisering binnen uw organisatie op te baseren.

 • Vragenlijst
 • Benchmark rapport
 • Organisatie specifiek rapport met positionering
 • PLUS toegang tot de databank om zelf analyses te kunnen maken

 

Image

Zorgvernieuwers

€ 4.950

U wilt de data uit de benchmark gebruiken als basis voor uw beleid. Omdat u graag voorop loopt zodat u uw patiënten de beste zorg kunt blijven bieden. Daarvoor wilt u échte interactie met andere professionals: werksessies, netwerksessies en een offline event. U wilt uw vragen kunnen stellen en met andere zorgvernieuwers - en apart met ons - uw beleid vormgegeven. Niet alleen leren, maar ook tot actie overgaan.

 • Vragenlijst
 • Benchmark rapport
 • Organisatie specifiek rapport met positionering
 • Toegang tot de databank om zelf analyses te kunnen maken
 • PLUS uw positionering als input voor een werksessie met onze adviseurs
 • PLUS bepalen van uw innovatieroute
 • PLUS twee netwerkbijeenkomsten
 • PLUS toegang tot online community van zorgvernieuwers

 

Tijdlijn

Het benchmark onderzoek van tBureau start in een vast ritme en is branchespecifiek. Elk jaar sturen we in Q1 een vragenlijst naar de deelnemers. De resultaten verwerken we in Q2 zodat we in Q3 met onze deelnemers aan de slag kunnen om hun innovatiebeleid up-to-date te brengen. Doet u mee? Vul dan het registratie formulier in. 

Registreer nu voor de benchmark

Please let us know your name.
Please let us know your email address.
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
tBureau Benchmark

Dashboarding

tBureau gelooft in meetbaarheid van verandering in een organisatie. In onze methode noemen we dat Dashboarding. Meten van de juiste parameters in een organisatie kan soms een ingewikkeld proces zijn. Wij zien het meetbaar maken van processen ook als een stap in de professionalisering van een organisatie.

Benchmarking past in ons model als een pro-actieve aanpak om te begrijpen welke route van zorginnovatie past bij een organisatie. Benchmarken maakt visie en beleid onderbouwd door cijfers mogelijk. Dit past in onze aanpak voor implementatie en opschalen van zorginnovaties. Een proces dat wij goed begrijpen en in een eigen tBureau methode hebben vastgelegd.

Onderzoek

Via analyse, interviews en verdieping achterhalen we
de achterliggende motivatie voor verandering of de hindermacht voor implementatie van innovatie. 

Richt

In gezamenlijkheid stellen we de visie en/of veranderstrategie op, en komt de organisatie tot planmatige besluitvorming.
                                                       

Plan

Programmamanagement, van veranderstrategie naar plan van aanpak, en opstellen implementatie-aanpak.

Doe

Implementeer, begeleid, wij houden vol en werken hard tot adoptie ontstaat. Eigenaarschap, verantwoordelijkheid en draaiboeken als instrument.
                                         

Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
tB2019 logo kleur wit